Direktlänk till inlägg 4 mars 2009

Träningshjälp

Av Tina - 4 mars 2009 20:08

Igår var jag hem till Malin Tångring och fick en massa hjälp hur jag ska lägga upp min träning med Nixxa.

Nixxa är en mycket speciell hund och det är ändå skönt att höra att hon är en svårt hund på ett sätt. Hon har sina egna knepiga idéer. Jag behöver fundera på var det är då vi kör bana som gör att vi tappar varandra. Jag har kommit på, med hjälp av Malin, att det är när Nixxa kommer för långt ifrån mig som vi tappar kontakten och hon letar inte efter mig och söker upp kontakten igen.

vad jag behöber jobba med är att jobba mycket med att belöna henne efter då jag släppt iväg henne på "längre hinder" som t.ex en tunnel, och sedan vara noga med att belöna henne när hon kommer ut. Belöningen ska komma när hon kontaktar mig. Hennes målsättning, måste hon förstå, är att ha kontakt med mig för att vi ska kunna köra vidare. Sedan kan jag förlänga detta och göra det med "längre hinderkombinationer" som hon ska ta själv och sedan ta kontakt med mig. Är det så att detta inte kommer att hjälpa så behöver jag ändra min tävlingshandling - genom att springa med henne hela banan så vi är nära och har tight kontakt hela tiden.

När jag har haft den härliga känslan med Nixxa, de tävlingar vi har lyckats bra på, så har vi varit sååå tighta och känslan var så härlig - Det bara flöt på och allt bara klaffade - både när jag lämnade henne och när jag plockade in henne. Är det det hon behöver så är det så jag måste hjälpa henne på banan. Jag är så glad över att Malin ser saker och ting och har idéer på vad vi kan göra åt sakerna och vil ta sig tid att stötta :o) Tack Malin :o)

Jag ska verkligen fokusera på denna träningsmetod och släppa andra saker för tillfället, nu behöver vi hitta rätt, oftare än vad vi gör - kombinationer funkar bra men då det blir fler steg och då jag behöver släppa iväg henne längre så tappar hon...... det ska vi ändar på nu... Bara hennes ben håller.... Vi värmer duktigt och använder back on track-täcke .

Vi håller tummar och tår och vi har lagtävling i april i STOKK, då ska vi vara på G, även om inte den kontaktövande träningen är klar så kan vi ändå göra det bästa av situationen på banan för lagets skull.

Naya ska få börja på valpagility på söndag, det är Malin som har den, det ska bli såå spännande. 

 
 
Marre

Marre

4 mars 2009 21:32

Visst är det tur att vi har Malin?
Har du anmält till lagtävlingen? Eventuellt kommer jag att vara på en spårkurs!! Det vet jag inte innan 20 mars!
Syns på söndag!
Kram från oss!

http://www.marrenaas.blogg.se

 
Marie

Marie

6 mars 2009 07:30

Vad kul att du fått hjälp att lägga upp eran träning. Skönt att ha en handlingsplan. Vi vet ju hur vi vill att det ska se ut men det är ju inte alltid så lätt att hitta vägen dit.
Snart sätter säsongen igång...tjohoooo

http://www.charlie-diva.se

 
Ingen bild

Crozza

7 mars 2009 16:03

Min matte säger att jag inte får busa med Naya i morgon!
Hur skall jag kunna hålla mig i skinnet... Blir kanske matte som håller mig i skinnet?

 
Kärran m jyckar 4

Kärran m jyckar 4

7 mars 2009 16:11

Hoppas att träningen ger dig mer inspiration o lust, samt försök att glömma alla motgångar. Agility SKALL vara roligt - det står i regelboken!
Jag håller oxå tummarna för att Nixxas ben "sköter sig".

Jo, du har blivit utmanad av mig. Kolla min hemsidas dagbok. Lycka till, din stackare.

http://www.storolillnos.dinstudio.se

 
Ingen bild

Malin, Arwen & Éowyn

8 mars 2009 10:19

Det kommer att bli jättebra med Nixxa! Hon har tur som har en så engagerad matte :-)
Sen har hon ju många starka sidor också, även om hon är lite "knepig". När ni hittar den optimala vägen mellan att jobba nära och på distans, hela tiden med kontakt, blir ni riktigt riktigt BRA!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tina - 30 juli 2010 11:27

Jisses vad tiden springen iväg :o) Sommaren har varit helt fantastisk och det är bara att inse att man verkligen har laddat batterierna inför hösten igen :o) Sommarcupen är igång sen ngr veckor tillbaka och i år är det ingen hit för de fyrbenta o...

Av Tina - 24 juni 2010 22:15

Massor har hänt sedan sist... Men det senaste är nog att jag äntligen fått sommarlov och att jag njuter av FULLA drag av ledigheten. I helgen bodde jag i husbil med underbara Anki och härliga Exit - värdens härligaste valp - hur cool och duktog m...

Av Tina - 11 maj 2010 17:18

Kan man välja bättre dag att vara ledig på   . Tog en njutbar sovmorgon och barnenkom iväg till skolan. Skjutsade Crille till sin skola då han skulle ha packning och ut och hajka med kanot och sova i tält i natt brrrr. Åkte sedan till klubben där M...

Av Tina - 6 maj 2010 17:40

Det är ett tag sedan man var inne och skrev. Läser mest andras....   Fick bakläxa att jag inte uppdaterat - så vad gör man inte :o)   Mycket har hänt och vi har tävlat, börjat kursat och håller även en grund 1 med Yvonne. Riktigt duktiga förare...

Av Tina - 11 april 2010 17:02

Men vilken härlig dag det har varit. Vaknade av att det var grått, grått men dock inget regn...så vi höll humöret uppe och började planera träningsplaner. Började förmiddagen med att låta Naya göra trix på altanen solen var NÄSTAN framme. Hon äls...

Ovido - Quiz & Flashcards